inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Pastís de la Diada de Catalunya Brioixeria: Magdalenes de pastisseria Pop de platja a la planxa amb all i julivert Xató Amanida de mar Calamars amb vi i ceba

dilluns, 7 de juliol de 2014

Pijama (NO PUBLICAT)


Recepta tradicional número X del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Vaig quedar sorprès en trobar aquesta recepta dins d'aquest llibre.
Realment, creieu que podem considerar el Pijama una recepta tradicional catalana?
Suposo que els experts gastrònoms que ho van decidir li van dedicar el temps necessari a rumiar una resposta fonamentada.
Jo, sincerament, no ho hagués dit mai. Alguns diuen que sí, que son unes postres típiques catalanes, i que són originàries del restaurant 7 Portes.
En qualsevol cas, no li farem un lleig, i avui us mostraré un clàssic Pijama.
Les podreu trobar amb moltes variants, diferents tipus de fruita i de gelats, però totes han de dur el flam, el gelat i la fruita en almívar.
Per cert, potser és una sensació meva, però jo diria que són unes postres que han anat a la baixa. Cada cop costen més de trobar a les cartes dels restaurants. I es que no tots els estomacs estan preparats per acollir un Pijama després d'un gran àpat en un restaurant.
Tot i ser molt bones, potser ens hauríem de replantejar una revisió de les seves dimensions, no creieu?.


INGREDIENTS
1 tros de préssec en almívar
1 tros de pinya en almívar
nata muntada
1 flam d'ou
1 bola de gelat de bescuit 
sucre caramel
cireres vermelles per decorar
1 galeta
andròmines decoratives
menta

VARIANTS:
- Podeu fer servir gelat de vainilla o xocolata
- Hi ha qui acostuma a incorporar mig plàtan, tot i que llavors ho podrem anomenar Banana Split
- Podeu incorporar les variants que més us agradin
- Es pot presentar a taula amb una bengala encesa

ELABORACIÓ
Prepararem tots els ingredients. La fuita en almívar es recomanable refredar-la a la nevera prèviament.
A continuació prepararem el plat amb un flam d'ou, el préssec, la pinya i una o dues boles de gelat.
Ara només ens caldrà posar-hi la nata, les cireres, el caramel i la galeta.
I ja el tenim acabat.
Serviu-lo immediatament.
I a clavar-la cullerada!
Aquí podeu veure un altre presentació.
Bon profit!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada