inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Coques de Sant Joan: Coca de fruita Coques de Sant Joan: Coca de llardons Coques de Sant Joan: Coca de crema Pèsols negres amb rosta i col confitada Bonítol salat amb tomàquet Tortell de nata

dimecres, 20 de novembre de 2013

Torradetes de Santa Teresa



>També conegudes com Coquetes de Santa Teresa, Croquetes de Santa Teresa, Rostes de Santa Teresa o Gresoletes dolces.

A la Ribera del Xúquer en diuen "Rosquetes d'ou" i Espanya, en general, són més conegudes com "Torrijas" i es mengen habitualment per Quaresma.

Com veureu, jo he utilitzat la recepta i elaboració més tradicional.  

Hi ha qui barreja l'ou batut amb la llet i suca el pa amb aquesta barreja...encara que jo trobo que no queden igual.

Les fotografies corresponen a la meitat de la recepta (1/2 litre de llet).

Recepta núm. 1042 del llibre CPCC.



INGREDIENTS

1 barra de pa sec

1 litre de llet

3 ous

oli de fregir

sucre

canyella en pols



VARIANTS:

-
Es pot bullir la llet amb una branca de canyella i una pell de llimona o
de taronja, i deixar-la refredar abans de posar-hi el pa.



ELABORACIÓ




Començarem per aromatitzar la llet amb la llimona i la canyella.




Poseu-la en un bol amb la pela d'una llimona, només la part groga.




Poseu-hi també una branca de canyella.




Porteu-la a ebullició. Pareu el foc i deixeu-la refredar completament.




Ara ja podem anar tallant llesques de pa sec.




El pa pot ser de la mena que voleu, però no feu les llesques massa grans. Trobo que aquestes torradetes han de ser més aviat petites, pel seu alt contingut calòric...i perquè atipen molt.




Ara hem de batre els ous.




En un plat mateix.




Quan la llet ja sigui completament freda, retirarem la pela de llimona....




...i la branca de canyella.




Poseu abundant oli per fregir en una paella....i que es vagi escalfant. Mentrestant, ja podeu anar banyant les llesques de pa en la llet.




Li heu de donar la volta fins que quedin ben xopes.




En un altre plat, tireu-hi una cullerada grossa de canyella en pols....




...i barregeu la canyella amb el triple de sucre, més o menys.




Amb les mans....




...i deixeu-ho ben planet.




Ara, les llesques xopes de llet...les passarem per l'ou batut.




Només cal submergir-les i prou.




I directament les fregim en oli roent.




Li heu de donar la volta...fins que agafi un bonic color daurat.




Un cop fregida, la reservem sobre un paper absorbent.




Podeu anar fent de quatre en quatre si voleu....sense atabalar-vos, eh?.




Amb la torradeta passada pel paper absorbent i encara calenta, la passarem pel sucre amb canyella.




Ha de quedar ben arrebossada per totes dues bandes.




I ja les podem emplatar.




Es poden menjar tèbies o fredes.




Bon profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada