inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Pastís de la Diada de Catalunya Brioixeria: Magdalenes de pastisseria Pop de platja a la planxa amb all i julivert Xató Amanida de mar Calamars amb vi i ceba

dilluns, 7 d’octubre de 2013

Cocotxes de bacallà a l'allet



Poques coses hi ha més bones, eh?...si us agrada el peix.

Aquesta és la part inferior de la barbeta del bacallà o del lluç és excel.lent de gust i textura.

Només té una pega: és molt cara. Per tant, és d'aquelles cosetes que es cuinen en ocasions especials.

Aquest és un plat molt típic al País Basc. Les cuinen de diferents maneres, i també s'aprofita la textura gelatinosa que tenen per a lligar les salses.

Avui veurem com fer aquesta del.lícia en 5 minuts amb la clàssica salsa "al ajillo", feta amb una mica de bitxo i all.

Com el que fa unes gules, vaja.

Si les serviu com a entrant....us asseguro que no fallareu.

D'aquells plats que t'hi estaries tota la tarda menjant...xino xano....per què entren soles.

Un plaer absolut.



INGREDIENTS

8-10 cocotxes de bacallà

3 dents d'all

1 bitxo

oli d'oliva

sal

sal Maldon



ELABORACIÓ




Les rentem bé. Hi ha qui li treu la pell, però jo penso que no cal.




Són d'una textura molt delicada i suau.




En una paella amb un raig d'oli d'oliva....daurem els alls laminats.




Un cop daurats els reservem per decorar. Compte no es cremin o amargaran.




Casualment tinc xile fresc i m'anirà molt bé per donar el punt picantó a les cocotes.

Però podeu fer servir qualsevol tipus de bitxo picant, caiena, etc...




El piquem ben fi...i treiem les llavors que piquin un horror.




A l'oli calent dels alls....hi tirem el bitxo.




De seguida, hi aboquem les cocotxes, a foc fort.




Les deixem fer un parell de minuts per cada banda.




Hi podeu posar una mica de pebre negre i quan canviïn de color, ja les podeu retirar. No s'han de coure massa o perdran tota la gràcia.




Emplatem i hi aboquem l'oli per sobre.




Procureu decorar-las amb l'all que teníem reservat.




Per acabar, un puntet de sal Maldon per sobre hi aportarà el toc cruixent.




I a gaudir nanos...però gaudir de debò , eh?



Bon profit !!!

9 comentaris :

  1. Quina part tant bona del bacallà, plat senzill però Excel.lent¡¡¡¡
    Albert, m'han portat una penca de bacallà salat uns bons amics de Bilbao,no son les cocotxes que son molt meloses, però, creus que aquesta recepta la puc adaptar??????

    abraçada

    ResponElimina
  2. Boníssimes, les cocotxes. i amb sal d'escata encara més! Això de sal maldon es veu que és dir el nom de la marca, segons ens va fer èmfasi en Pep Nogué no fa gaire...

    ResponElimina
  3. Me encantan las cocochas y de esta manera cocinadas deben estar de muerte!! Petons

    ResponElimina
  4. completamente de acuerdo a gaudir de debò ¡¡

    ResponElimina
  5. Mare de déu, això ha de ser boníssim. Apa, una altra recepta a la llista de pendents... no dono a l'abast últimament. :-)

    ResponElimina
  6. @Calvin, molt però que molt bones, de veritat !

    ResponElimina
  7. Completament d' acord amb en Calvin. Albert frena una mica que no donem abast! haha.

    ResponElimina
  8. Saps una cosa?. Mai he cuinat cocotxes i ara m'has animat a provar-ho. I és un plat que m'agrada.... I totalment d'acord amb tot el que dius de Maldon, en ocasions els "anti-el-que-sigui", poden arribar a convertir-se en ridículs.

    Una abraçada!!

    ResponElimina