inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Coques de Sant Joan: Coca de fruita Coques de Sant Joan: Coca de llardons Coques de Sant Joan: Coca de crema Pèsols negres amb rosta i col confitada Bonítol salat amb tomàquet Tortell de nata

dilluns, 23 de setembre de 2013

Albergínies farcides



>Recepta núm. 10 del CPCC.

Excel.lent plat tradicional que permet força variacions en el farciment.

A mi m'agrada utilitzar tota mena de bolets de temporada.

De vegades també hi afegeixo beixamel, una mica per al farciment i la resta per cobrir-les.

Sembla que portin molta feina, però es fan relativament ràpid.

Jo he notat que és un plat que agrada especialment a les dones....curiós, eh?

....no sé ben bé per quin motiu.

Tampoc voldria obrir ara cap debat sexista...però és una percepció que tinc, mira.

Em passa amb altres plats també.

Penso que podria ser una bona proposta per a un sopar romàntic. Tsch...que també hi ha parelles que troben romàntic sopar un potatge de cigrons amb cansalada i xoriço....i, encabat, fer concursos de pets pudents, juas !!!. Hi ha de tot en aquest món.

Millor ho deixem córrer.

En aquesta ocasió he optat per acompanyar les albergínies d'uns pebrots de Padró.



INGREDIENTS

4 albergínies de mida gran

200 g de carn de vedella picada

200 g de carn de porc picada

100 g de pa ratllat

100 g de formatge ratllat

2 ous durs

1 ceba trinxada fina

un raig de llet

oli d'oliva

pebre

sal



VARIANTS:

- S’hi pot afegir tomàquet en el sofregit.

- S’hi pot fer una reducció de vi blanc o de vi ranci.

- S’hi poden afegir panses i pinyons.

- Es pot afegir beixamel al farcit.

- Es pot servir amb una base de salsa de tomàquet.



ELABORACIÓ




 Preparem tots els ingredients.




 L'albergínia, ha de tenir una bona mida.




 La carn picada, de bona qualitat. Barrejarem la vedella amb el porc.




 D'entrada, posem a bullir els dos ous.




 Mentrestant, anirem preparant les albergínies.




Partiu les albergínies longitudinalment...




...i feu uns talls a la polpa.




 Fregiu-les fins que estiguin rosses.




Quan comencin a agafar color... la carn estarà tova.




 Traieu-ne la polpa amb una cullera. Aneu en compte de no cremar-vos.




No rasqueu amb massa força; les podríeu trencar.




 Us han de quedar buides però senceres.




 La polpa la reservem. La podeu trinxar una mica més si voleu.




 Ara trinxem la ceba.




 En la mateixa paella....sofregim la ceba.




 Mentrestant, ratllem els tomàquets.




Opcionalment, hi podeu posar una cullerada de pebre vermell.




 Un cop cuits els ous els trinxarem quan s'hagin refredat.




 Empebrem la carn...




 ...i la salem també.




 Quan la ceba sigui daurada...hi incorporarem la carn.






Ho remenarem tot per coure la carn sense que es torri massa.




 Si voleu podeu posar uns quants pinyons....




 ...que aportaran un gran sabor.




Per cert, he canviat de paella. L'altre se m'havia quedat petita. Coses que passen. 


És important treballar còmodes.




Quan la carn hagi canviat de color...hi posarem el tomàquet.






Deixarem coure el tomàquet uns 10 minuts a foc baix.




Un cop cuit el tomàquet hi abocarem els ous durs trinxats.




 També hi tirarem el pa ratllat. Més o menys una capa que ho cobreixi tot.




  Ho remenarem per a integrar-ho amb la carn.




 A continuació, hi posem la llet. Jo he posat un got per aquesta quantitat.




 Lligueu-ho tot plegat....




 ...i quan comenci a fer xup-xup...




 ...hi també la polpa de l'albergínia.




Ho remenem una mica...




 ...i ja podem apagar el foc. Ho reservem.




  Opcionalment, si voleu, podeu triturar aquest preparat i fer una mena de crema.




D'aquesta manera els més petits de la casa s'ho mengen millor...i no troben "trossos".




Però jo us recomano no triturar-ho. Personalment penso que queda molt mes bo.




 Farciu les albergínies amb el farciment que hem preparat.




   Per acabar, tireu-hi una mica de formatge ratllat per sobre, el que més us agradi.




  Ho enfornarem en mode grill...durant uns 10-12 minuts.




 Fins que estiguin ben torrades.




I ja les podem emplatar.




  Aquí les teniu acabades.




 Com us comentava, he optat per acompanyar-les d'uns pebrots de "Padró".




Només els heu de saltar amb unes gotes d'oli i, un cop fets, tirar-hi un polsim de sal grossa.




Emplatem i acompanyem amb els pebrots. 




La tastem?...ummmm....un copa de vi negre si us plau !!!



 Bon profit!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada