inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Coques de Sant Joan: Coca de fruita Coques de Sant Joan: Coca de llardons Coques de Sant Joan: Coca de crema Pèsols negres amb rosta i col confitada Bonítol salat amb tomàquet Tortell de nata

dilluns, 29 de juliol de 2013

Esqueixada de bacallà



>Bon i refrescant entrant tradicional.

Pel
que fa al bacallà, us he de recordar que és un peix blanc, molt
proteic i amb un contingut de greix baix, és a dir, molt magre. Forma
part de moltes receptes de la nostra gastronomia, i l'única limitació
és per a les persones que han de vigilar seriosament la quantitat de
sal de la seva alimentació.

En aquests casos cal dessalar-lo amb molta cura, però tot i així sempre aporta més sal que qualsevol altre peix fresc.

Us recomano la lectura del consell "Com dessalar el bacallà salat",

Si el compreu ja esqueixat, el podeu dessalar el mateix dia, canviant l'aigua dos cops.

És
un plat molt típic, sobretot a l'estiu (ja que es menja fred) que
antigament es feia a la franja que va des del Garraf fins passat
Torredembarra, però que avui en dia el podem menjar per tot Catalunya.

Recepta nº  513 del CPCC.

Aquesta recepta ja l'havia publicada amb anterioritat, però he actualitzat les fotos.



INGREDIENTS

500 g de bacallà esqueixat i dessalat

4 tomàquets madurs trinxats

olives negres

oli d'oliva verge extra

pebre negre

sal






VARIANTS:

- S’hi poden afegir herbes aromàtiques (julivert, orenga, etc.).

- S’hi pot afegir un ou dur trinxat  i anxoves

- S’hi pot afegir pebrot vermell o pebrot verd.

- S’hi pot afegir ceba dolça o ceba tendra.

- S’hi pot afegir all trinxat.



ELABORACIÓ




Jo l'he comprat ja esqueixat, es a dir, fet a trossets.




Renteu-lo bé sota l'aigua, procurant dessalar-ho al màxim.




A continuació poseu-lo en remull durant dues o tres hores, i canvieu-li l'aigua cada hora.




Utilitzaré un tomàquet madur de ecològic....que me'l menjaria a mossegades. Renteu-lo bé.




Jo hi posaré una mica de ceba dolça, que m'agrada.




Amb una tercera part tallada en juliana en tindrem prou.




Ara, talleu el tomàquet a trossos grans.




Barregeu-lo amb la ceba.




Ara, hi podem posar també el bacallà esqueixat i dessalat. Tasteu-lo prèviament per saber com està de sal.




Ara hi posarem les olives negres.




Al gust.




Si el bacallà no aporta massa salinitat, hi poseu afegir una mica més de sal, però normalment no cal.




Ara, ruixeu tota la barreja amb abundant oli d'oliva verge extra.




Remeneu-lo bé.




Afegiu un pessic de pebre negre...




...ho tornem a remenar i ho deixem reposar mínim una horeta a la nevera.




Ja es pot emplatar.




Si us agraden tots els ingredients...la barreja és formidable.




Bon Profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada