inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Pastís de la Diada de Catalunya Brioixeria: Magdalenes de pastisseria Pop de platja a la planxa amb all i julivert Xató Amanida de mar Calamars amb vi i ceba

dijous, 1 de novembre de 2012

Castanyes torrades



Com altres entrades d'aquest blog, publico aquesta recepta (si es que pot dir així) no per a difondre la seva bàsica elaboració, si no per a difondre la tradició i, si més no, per fer algún apunt sobre la castanya.

A mi m'agraden les castanyes...però em cansen. Això si....sempre sempre, per la castanyada...les haig de tastar...és com repte anual que em poso.

Jo les faig a la paella, clar, a casa. Però lo ideal és fer-les a la brasa, amb carbó. Hi ha gent que les fa al forn o a la planxa....però jo penso que com millor queden és al foc directe.

Sigui com sigui....visca la Castanyada !!!



INGREDIENTS

500gr. castanyes gallegues

1 paella amb forats



ELABORACIÓ




 Començaré per recomanar única i exclusivament les castanyes gallegues.




 Veureu que són maques, fermes...grosses i amb bon color de pell.




 Aquí podeu apreciar la diferència amb la castanya andalusa...més lletja, petita i menys gustosa.




 Farem un tall pel mig de la castanya sense acabar-la de trencar.




 La obrim una mica per identificar si té "habitants" o no...i així anirem preparant la resta de castanyes.




 Utilitzaré aquesta paella de forats que vaig comprar...en una ferreteria de barri.




 Els forats permeten que el foc traspassi directament i torri les castanyes.




  Posem el foc ben baix....i deixem fer a la natura.




 Poc a poc començarà a fer oloreta de torrat....cremat fins i tot. Les aneu remenant.




 Per afavorir una cocció més ràpida...jo les tapo una estona.




 Cada 3 o 4 o 5 minuts, les anirem remenant, per evitar que unes es cremin i d'altres quedin crues.




Poc a poc veurem com van canviant de color...i queden més groguetes. Moltes d'elles saltaràn soletes de la pell.




 Ja podem anar preparant les paperines...o cornets de paper.




 Amb una mica de pràctica us sortiràn perfectament. En paper de diari conserven bé l'escalfor.




  Els omplim de castanyes calentones....i a disfrutar !!!!




 Qué bones...són !




Que ens faltaria?...la companyia d'uns moniatos al forn.




I per fer rodona la castanyada...fer uns panellets...i degustar-ho tot plegat amb una mica de moscatell....i una bona companyia.


Bon Profit !!!

2 comentaris :

  1. A casa la meva mare les feiem amb la paella tambè, però a casa meva amb la vitro, preferim fer-les al forn. Per cert, a mi no m'agrada menjar les castanyes, però recollir-les sí!

    ResponElimina
  2. I tant que han d'estar receptes i tradicions com aquestes en un bloc!! a mi com a catalana adoptada, m'encanta la festa de la castanyada. marta

    ResponElimina